Ambachtenreis Rusland

Vanwege de Corona situatie zijn onze reizen voor 2020 geannuleerd.  De reisbeschrijvingen op deze site kunt u als voorbeelden beschouwen voor de reizen die wij gaan organiseren zodra dat weer mogelijk is! 

Data ntb
1899 EUR


Highlights
: Moskou, St Petersburg, Nizhny Novgorod, kunstmusea, treinreis, etnografische musea, workshops in Russische volkskunst (schilderen), koken, winkelen, borduren, Matryoshka, bezoek aan een paleis.

ALGEMEEN

Rusland is het grootste land ter wereld. Het is daarom ook niet verbazingwekkend dat haar culturele erfgoed enorm groot is. Tijdens deze reis gaan we met een klein deel van dit erfgoed kennismaken. We gaan niet alleen drie grote Russische steden bezoeken, maar ook een paar dorpen daarbuiten. Deze reis belooft een mooi overzicht van wat Rusland op het cultureel gebied te bieden heeft. Zo gaan we Russisch eten proeven en leren koken, een opera of ballet bezoeken. Een Russisch paleis is ook een must tijdens zo een reis, naast alle (toegepaste) kunst musea die uw hart sneller zal laten kloppen.

Natuurlijk, als tijdens alle reizen van Boundless Inspiration, nemen we ook deel aan verschillende workshops. Voor deze reis hebben we maar liefst vijf workshops op het programma staan. We gaan koken, borduren en verschillende technieken leren voor het beschilderen van houten voorwerpen, wat een veel beoefend ambacht is in dit land.

In dezelfde tijd van het jaar vindt in St Petersburg ook een Quiltfestival plaats, maar de data worden vaak vrij kort van te voren vastgesteld. Mocht dit festival samenvallen met ons verblijf in St Petersburg, dan brengen we uiteraard ook hier een bezoek aan!

Het worden twee weken vol inspiratie, waar u nog lang uit gaat putten voor uw eigen creatieve hobby!

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisleidster vanuit Boundless Inspiration, die ook Russisch spreekt. We vertrekken al bij minimaal 7 boekingen. De maximale groepsgrootte is 12 personen.

ROUTE

PLANNING EN PRIJZEN

Planning

Data ntb

Prijzen

Prijs voor deze reis is 1899 EUR per persoon, op basis van een tweepersoonskamer.

De prijs is exclusief internationale vlucht(en). Boundless Inspiration doet een aanbeveling voor een vlucht zodat de hele groep, voor zover mogelijk, op hetzelfde tijdstip arriveert. Hier hoeft u uiteraard geen gebruik van te maken. U kunt zich ook in Moskou aansluiten bij de groep. De reis eindigt in St Petersburg. U koopt dus een vlucht naar Moskou en terug vanuit St Petersburg.

In de prijs is inbegrepen:

 • 14 nachten accommodatie in centraal gelegen 3* en 4* hotels op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden;
 • Transfers van en naar vliegvelden en treinstations,
 • Treinticket hoge snelheidstrein Moskou – St Petersburg;
 • Treinticket hoge snelheidstrein Moskou – Nizhny Novgorod – Moskou,
 • Treinticket Nizhny Novgorod – Semyonov – Nizhny Novgorod;
 • Excursie naar Gorodets vanuit Nizhny Novgorod;
 • Excursie naar Zsarskoye Selo vanuit St Petersburg; drie creatieve workshops voor het beschilderen van houten voorwerpen;
 • Twee workshops van textiele technieken;
 • Welkomstdiner;
 • Eén kookworkshop met diner;
 • Entreegelden voor monumenten en musea die genoemd zijn in het programma;
 • ticket voor opera of ballet;
 • Nederlands én Russisch sprekende reisleidster vanuit Boundless Inspiration.

In de prijs is niet inbegrepen:

 • Vlucht vanuit Nederland naar Moskou en terug vanuit St Petersburg (300-500 EUR);
 • Rusland Visum (aan te vragen door de reiziger zelf, vanaf 95 EUR),
 • Reis- en annuleringsverzekering;
 • Optionele excursies, entreetickets en persoonlijke uitgaven;
 • Fooien aan chauffeurs en gidsen (ca 20 EUR)
 • Eenpersoons supplement (450 EUR).

DAG PER DAG

Download hier een beschrijving van de reis in PDF formaat.

Plaats: Moskou
Beschrijving: We worden opgehaald op het vliegveld en naar ons hotel gebracht.
Accommodatie: Arbat House Hotel**** of vergelijkbaar.
Maaltijden: Welkomstdiner (mocht de hele groep niet gearriveerd zijn rond de etenstijd, schuiven we het welkomstdiner door naar dag 2).
Transport: Taxi.
Plaats: Moskou
Beschrijving:  Bezoek aan de Kremlin en het Rode plein met een gids. De Kremlin met haar rode muren en 20 torens is één van de meest bekende bezienswaardigheden in Moskou.
Accommodatie: Arbat House Hotel**** of vergelijkbaar
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Te voet of openbaar vervoer.
Plaats: Nizhni Novgorod
Beschrijving: Vanochtend worden we opgehaald en naar het treinstation gebracht waar onze hoge snelheidstrein naar Nizhny Novgorod gaat vertrekken. De reis duurt ongeveer 4 uur en afhankelijk van de aankomsttijd, zullen we waarschijnlijk nog even tijd hebben om het oude deel van de stad Nizhny Novgorod te bekijken. U zult verrast zijn door de uitstraling van deze minder bekende Russische stad!
Accommodatie: Hotel Pokrovsky Posad*** of vergelijkbaar.
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Taxi, openbaar vervoer.
Plaats: Nizhny Novgorod
Beschrijving: Vandaag blijven we in Nizhny Novgorod, waar we o.a. een kunstgalerij en een mooi museum voor toegepaste (volks)kunst gaan bezoeken. Hier krijgen we een overzicht van de ambachten die uitgeoefend worden in deze streek. Verder is er tijd om de stad zelfstandig te verkennen. Er zijn talloze winkeltjes met ambachtelijk gemaakte artikelen, boeken- en stoffenwinkels om in te snuffelen.
Accommodatie: Hotel Pokrovsky Posad*** of vergelijkbaar.
Maaltijden: Ontbijt, lunch.
Transport: Te voet, taxi, metro.
Plaats: Nizhny Novgorod en Semyonov
Beschrijving:  Het stadje Semyonov is thuis voor twee characteristieke ambachten van Rusland. Ten eerste komt de Hohloma schilderstijl (met kleine motieven beschilderde houten voorwerpen die overal in souvenirwinkels in Rusland te vinden zijn) hier vandaan en, ten tweede, is het een bepaalde manier van beschilderen van de Matryoshka.
’s Ochtends nemen we de gewone trein naar dit stadje. De rit duurt ongeveer één uur. In Semyonov krijgen we een rondleiding in een fabriek waar deze voorwerpen worden gemaakt. We gaan het hele proces zien van het houtdraaien tot en met beschilderen van de artikelen. We gaan ook rondkijken in het Hohloma museum. Geïnspireerd door alles wat we gezien hebben, mogen we ook zelf aan de slag om één van deze bijzondere schilderstijlen uit te proberen op een artikel dat we daarna als souvenir mee naar huis kunnen nemen.
’s Avonds keren we met de trein weer terug naar Nizhny Novgorod.
Creatieve activiteit: Workshop Hohloma of Semyonov Matryoshka.
Accommodatie: Hotel Pokrovsky Posad*** of vergelijkbaar.
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Taxi, openbaar vervoer (trein).
Plaats: Nizhny Novgorod en Gorodets
Beschrijving: Gorodets is “thuis” voor een andere stijl van beschilderen van houten voorwerpen. Deze is heel anders dan wat we in Semyonov gezien hebben; veel kleurrijker en veel illustratiever. Ook hier hebben we de kans om deze ambacht zelf uit te proberen naast bezoeken van een paar musea.   We bezoeken ook het Museum van de pryanik (een soort speculaas) waar we deze lekkernij ook zelf mogen maken.
Creatieve activiteit: Workshop Gorodets painting en workshop pryanik maken.
Accommodatie: Hotel Pokrovsky Posad*** of vergelijkbaar.
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Minibus.
Plaats: Nizhny Novgorod en Moskou
Beschrijving:  Vanochtend nemen we weer de hoge snelheidstrein terug naar Moskou. De treinreis duurt ongeveer 4 uur. Na aankomst worden we gebracht naar ons hotel en daarna is er nog even tijd om, bijvoorbeeld, de bekende Arbat straat door te lopen die op loopafstand van ons hotel is.
Accommodatie: Arbat House Hotel**** of vergelijkbaar
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Openbaar vervoer, taxi.
Plaats: Moskou
Beschrijving: Voor vandaag hebben we geen activiteiten gepland, zodat men op eigen manier de stad kan verkennen. We zullen aanbevelingen hebben voor enkele kunst- en ambachtenlocaties.
Accommodatie: Arbat House Hotel**** of vergelijkbaar
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: (Niet inbegrepen) Openbaar vervoer, te voet.
Plaats: Moskou en St Petersburg
Beschrijving: Vanochtend verlaten we Moskou om naar het mooie St Petersburg te reizen. Deze reis met de comfortabele hoge snelheidstrein zal ca. vier uur duren. Na aankomst worden we gebracht naar ons hotel in het centrum van de stad. Wellicht is er hier dan nog tijd om alvast een oriënterende wandeling te doen in de omgeving van het hotel.
Accommodatie: Rossi Boutique Hotel & SPA , standaard kamer (uitzicht op de straat kan niet gegarandeerd worden) Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Trein, taxi.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving:  De Matryoshka is een symbool van Rusland geworden. Vandaag gaan we met een workshop beginnen voor het  beschilderen van de Matryoshka.
’s Middags krijgen we een rondleiding in het Etnografisch museum in St. Petersburg, dat een fantastische collectie heeft van toegepaste volkskunst uit alle streken van Rusland en zelfs daarbuiten.
Creatieve activiteit: Matryoshka workshop, rondleiding Etnografisch museum met veel inspiratiebronnen voor kleurgebruik, patronen en texturen.
Accommodatie: Rossi Boutique Hotel & SPA , standaard kamer (uitzicht op de straat kan niet gegarandeerd worden).
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Openbaar vervoer.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving:  Vandaag hebben we uitsluitend gereserveerd voor de Hermitage. Woensdags is dit museum tot 21 uur geopend, dus u heeft er de hele dag voor. Er zijn cafés aanwezig om even tussendoor te pauzeren.
Accommodatie: Rossi Boutique Hotel & SPA, standaard kamer (uitzicht op de straat kan niet gegarandeerd worden).
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Openbaar vervoer.
Plaats:  St Petersburg en Zarskoje selo
Beschrijving:  Buiten St. Petersburg zijn er enkele rijk versierde paleizen gevestigd met vaak mooie tuinen er om heen. Vandaag gaan we naar één van deze paleizen – Zarskoje selo.
’s Middags heeft u weer tijd om de stad St Petersburg zelfstandig te verkennen en ’s avonds ontmoeten we elkaar weer voor een kookworkshop. We gaan een Russisch gerecht zelf leren maken en we gaan verschillende andere typisch Russische hapjes proeven. Daar hoort natuurlijk ook een slokje wodka bij.
Creatieve activiteit: Kookworkshop.
Accommodatie: Rossi Boutique Hotel & SPA , standaard kamer (uitzicht op de straat kan niet gegarandeerd worden).
Maaltijden: Ontbijt, diner.
Transport: Openbaar vervoer.

Plaats:  St Petersburg
Beschrijving: Een van de meest traditionele textiele ambachten van Rusland is het maken van lappenpoppen. Deze worden op verschillende manieren gemaakt en ze zijn bedoeld niet alleen om mee te spelen, maar ook als beschermers van huishoudens. Onder leiding van een expert, gaan we vandaag zelf zo’n lappenpop maken. Daarna is er weer tijd voor bekijken van bezienswaardigheden, winkelen of gewoon wandelen in de stad.
Accommodatie: Rossi Boutique Hotel & SPA, standaard kamer (uitzicht op de straat kan niet gegarandeerd worden).
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Te voet of openbaar vervoer.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving:  De afgelopen dagen in Moskou, Nizhny Novgroord en St Petersburg zullen we veel Russisch borduurwerk gezien hebben. Vandaag gaan we met een jonge, enthousiaste borduurster aan de slag die in een dagdeel één of meerdere Russische borduurtechnieken aan ons gaat laten zien en leren. ’s Avonds bezoeken we een opera of ballet (afhankelijk van wat beschikbaar is op deze avond) in het oude Mariinsky teater.
Creatieve activiteit: Workshop borduren.
Accommodatie: Rossi Boutique Hotel & SPA, standaard kamer (uitzicht op de straat kan niet gegarandeerd worden).
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Verder openbaar vervoer.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving: Vandaag eindigt onze gezamenlijke reis.
Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht, kan het zijn dat we hier nog tijd hebben voor de laatste aankopen en bezienswaardigheden.
Er is een transfer geregeld naar de luchthaven, voor wie er vandaag terugreist naar Nederland.
Maaltijden: Ontbijt
Transport: Taxi.

PRAKTISCHE ZAKEN

Reisdocumenten

 • Geldig (geldig zes maanden na de reis naar Rusland!) Nederlands paspoort, of van een ander EU land
 • Rusland visum
 • Polis reisverzekering

Geldzaken

In Rusland wordt betaald met de Russische Roebel. Er kan overal worden gepind in St. Petersburg. Roebels meenemen is niet nodig. We adviseren wel om voor de zekerheid een klein bedrag in Euro’s mee te nemen.

Maaltijden

Het dagelijkse ontbijt – meestal een uitgebreid buffet – is in de prijs inbegrepen. Lunch en diner zijn meestal voor eigen rekening, behalve het welkomstdiner en het diner na de kookworkshop. Mocht u allergisch zijn voor bepaalde producten, dan graag dit in het boekingsformulier expliciet aangeven. We gaan hier dan zoveel mogelijk rekening mee houden bij de inbegrepen maaltijden.

Gezondheid

Voor Rusland worden er meestal geen bijzondere vaccinaties gevraagd. We raden u wel aan om voor uw eigen situatie zelf contact op te nemen met een reiskliniek.

Klimaat

Oktober in St. Petersburg is kouder dan in Nederland. Een warme jas, sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe. De binnenruimtes zijn echter erg warm, daarom is het fijn als u meerdere lagen kleding aan heeft om zich aan de temperatuurverschillen te kunnen aanpassen.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door de initiatiefneemster van Boundless Inspiration – Baiba Vagule. Zij spreekt zowel Nederlands als Russisch.