Textielreis Oekraïense Karpaten

10-17 mei 2020
1199 EUR

Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops OF borduren in verschillende Oekraïense technieken, verblijf in kleinschalige gastenverblijven, veel contact met plaatselijke bevolking, natuur, cultuur, plaatselijke markt, workshop in het beschilderen van paaseieren, kookworkshop, inclusief alle maaltijden en dranken.

Voor 2020 wordt deze reis uitgebreid met de optie borduren voor die gene die niet de wollen deken willen maken. Wij zijn nog bezig om de programmabeschrijving definitief te maken. Deze komt binnenkort op de site te staan.

Door zich aan te melden voor de nieuwsbrief, blijft u op de hoogte.

Aanmelden nieuwsbrief

ROUTE

 

PRIJZEN EN PLANNING

Planning

10 – 17 mei 2019

 

PRAKTISCHE ZAKEN

Reisdocumenten

  • Geldig Nederlands paspoort, of van een ander EU land, dat ná vertrek uit Oekraïne nog minimaal 3 maanden geldig moet zijn
  • Polis reisverzekering

Geldzaken

In Oekraïne wordt betaald met de Grivan. Kijk op oanda.com voor de actuele koersen. In de steden zijn er pinautomaten, maar op het platteland zijn de mogelijkheden om te pinnen zeer beperkt. Omdat deze reis all inclusive is zal je alleen geld nodig hebben voor je persoonlijke aankopen op, bijvoorbeeld, de markten en bij de mensen die wij gaan bezoeken. Wij adviseren om maximaal 200 EUR contant geld mee te nemen dat u kunt wisselen.

Tijdens deze reis worden de dienstverleners fair betaald en is fooi geven niet noodzakelijk. Ter plekke kunnen wij kijken of wij iemand extra willen bedanken. U kunt ook een kleine donatie geven in de kerk(en). Verder gaan wij voor deze reis geen gezamenlijke fooienpot inrichten.

Maaltijden

Deze reis wordt aangeboden inclusief alle maaltijden. De maaltijden zijn momenten waarop wij de plaatselijke gerechten kunnen proeven. Mocht u allergisch zijn voor bepaalde producten, dan graag dit in het boekingsformulier expliciet aangeven. Wij gaan hier dan zoveel mogelijk rekening mee houden.

Gezondheid

Er zijn in principe geen bijzondere vaccinaties nodig voor deze reis, maar wij nodigen u uit om advies in te winnen bij uw huisarts of een reiskliniek voor een gezondheidsadvies dat bij uw gezondheidssituatie past.

Klimaat

In mei zijn de dagen aangenaam warm, maar de nachten kunnen nog koel zijn.  Het weer is net zoals in Nederland wisselvallig, en het wordt daarom aangeraden om kort voor de reis het weerbericht te checken.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis zal worden begeleid door een Engels sprekende, Oekraïense samenwerkingspartner van Boundless Inspiration. De Nederlands sprekende initiatiefneemster van Boundless Inspiration – Baiba Vagule – zal meereizen en ook als aanspreekpunt fungeren voor haar klanten.