Reisgarantie

Wat zijn de voordelen van reisgarantie voor de klant?

Voor alle aanbieders van pakketreizen geldt het volgende inzake reisgarantie: De garantie voorkomt dat consumenten de reissom, die zij vooruit hebben betaald, in geval van financieel onvermogen ofwel bij faillissement van de reisaanbieder kwijt zijn. De reisgarantie garandeert reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden of hun reis kunnen vervolgen.

Boundless Inspiration voldoet aan de wettelijke garantiestelling via STO-reisgarantie.

STO-reisgarantie

De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgen dat je jouw geld terug krijgt, je reis kunt vervolgen of naar huis kan reizen. Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaal je de reissom niet aan Boundless Inspiration maar aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE). Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting.

Na een succesvol afgeronde reis zal de reissom door de SDCE overgemaakt worden aan Boundless Inspiration. Alleen in geval dat Boundless Inspiration in surseance van betaling komt of failliet gaat vóór het einde van je vakantie, maakt Certo Escrow de in bewaring gegeven reissom over aan de STO. Zo kunnen schuldeisers niet bij jouw geld. Indien je nog niet op reis bent ontvang je de betaalde reissom terug. Wanneer je reeds onderweg bent zal de STO ervoor zorgen dat je ofwel het rechtmatige deel van je reissom terug krijgt, dat je jouw reis af kunt maken of dat je naar huis kunt terug keren.

Vereniging van kleinschalige reisorganisaties VvKR

Boundless Inspiration is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR).  De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.