Inspirerend St Petersburg (met bezoek aan Quiltfestival)

19-26 oktober 2019
799 EUR

Vertrek gegarandeerd!

Boek deze reis

 

Highlights: Quiltfestival Kurochka Ryaba, kunstmusea, opera en/of ballet (optioneel), een creatieve workshop, workshop met een bekende Russische quiltster (optioneel).

ALGEMEEN

St Petersburg is één groot museum. Er is overal inspiratie te vinden – in de mooie paleizen, kunst- en andere musea. Elk jaar vindt er een quiltfestival plaats in St. Petersburg. Deze reis hebben wij zo gepland dat wij dit festival kunnen bezoeken om quilts van Russische maaksters te kunnen bewonderen. Wij gaan een rondleiding krijgen van de curator van dit festival en later in de week is het – bij voldoende belangstelling – mogelijk om een workshop te volgen bij een bekende art quiltster in Rusland. De andere dagen gaan wij veel kunst en ambachten zien. Ook het bezoeken van een opera- en balletvoorstelling (optioneel) behoren tot de mogelijkheden tijdens deze reis!  Het wordt een week vol inspiratie waar u nog lang uit gaat putten voor uw eigen creatieve hobby!

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisleidster vanuit Boundless Inspiration. Wij vertrekken al bij minimaal 6 boekingen. De maximale groepsgrootte is 12 personen.

ROUTE

PLANNING EN PRIJZEN

Planning

19-26 oktober 2019

Prijzen

Prijs voor deze reis is 799 EUR per persoon, op basis van een tweepersoonskamer.

De prijs is exclusief internationale vlucht(en). Boundless Inspiration doet een aanbeveling voor een vlucht zodat de hele groep, voor zover mogelijk, op hetzelfde tijdstip arriveert. Hier hoeft u uiteraard geen gebruik van te maken. U kunt zich ook in St. Petersburg aansluiten bij de groep.

In de prijs is inbegrepen:

 • 7 nachten accommodatie in een 3* hotel;
 • Weekkaart voor openbaar vervoer;
 • Een creatieve workshop;
 • Een kookworkshop;
 • Entreegelden voor monumenten en musea die genoemd zijn in het programma;
 • Nederlands én Russisch sprekende reisleiding vanuit Boundless Inspiration.

In de prijs is niet inbegrepen:

 • Vlucht vanuit Nederland naar St. Petersburg (250-350 EUR)
 • Rusland Visum (90 EUR, kan via Boundless Inspiration geregeld worden (plus 20 EUR))
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies, workshops en persoonlijke uitgaven
 • Opera- en/of balletvoorstelling (30-50 EUR per ticket, kan geboekt worden via Boundless Inspiration)
 • Eenpersoons supplement (245 EUR)

REISSCHEMA

Download hier een beschrijving van de reis in PDF formaat.

Plaats: St Petersburg
Beschrijving: Wij worden opgehaald op het vliegveld en naar ons hotel gebracht.
Accommodatie: Centraal gelegen *** hotel.
Maaltijden: Welkomstdiner (mocht de hele groep niet gearriveerd zijn rond de etenstijd, schuiven wij het welkomstdiner door naar dag 2).
Transport: Taxi.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving: De Matryoshka is een symbool van Rusland geworden. Vandaag gaan wij op bezoek bij een kunstenares die alles weet over de geschiedenis en het beschilderen van de Matryoshka. Hier gaan wij kennis maken met één van de traditionele ambachten van Rusland – beschilderen van houten voorwerpen met kleurrijke motieven. ’s Middags krijgen wij een rondleiding in het Etnografisch museum in St. Petersburg, dat een fantastische collectie heeft van toegepaste volkskunst uit alle streken van Rusland en zelfs daarbuiten.
Creatieve activiteit: Matryoshka workshop, rondleiding Etnografisch museum met veel inspiratiebronnen voor kleurgebruik, patronen en texturen.
Accommodatie: Centraal gelegen *** hotel.
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Openbaar vervoer.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving: Het Russisch museum is het thuis voor een grote collectie schilderijen van bekende Russische kunstenaars. Een mooie appetizer voor de Hermitage later deze week! De rest van de dag is vrij te besteden – u kunt zelfstandig andere bezienswaardigheden bezoeken, winkelen of op uw gemak door de straten van St. Petersburg gaan wandelen. Later in de middag ontmoeten wij elkaar voor een kookworkshop om enkele traditionele Russische gerechten zelf te maken en daarna gezamenlijk van te genieten.
Creatieve activiteit: Kookworkshop; inspiratie opdoen in het Russisch museum.
Accommodatie: Centraal gelegen *** hotel.
Maaltijden: Ontbijt, diner.
Transport: Openbaar vervoer.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving: ‘s middags gaan wij de opening van het quiltfestival bijwonen. Tot dan is de dag vrij te besteden om bezienswaardigheden van uw keuze zelfstandig te bezoeken.
Creatieve activiteit: Inspiratie opdoen op het quiltfestival.
Accommodatie: Centraal gelegen *** hotel.
Maaltijden: Ontbijt, lunch.
Transport: Openbaar vervoer.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving: Vandaag hebben wij uitsluitend gereserveerd voor de Hermitage. Woensdag is het tot 21 uur geopend, dus u heeft de hele dag voor dit prachtige museum. Er zijn cafés aanwezig om even tussendoor te pauzeren.
Creatieve activiteit: Een dag vol creatieve inspiratie in de Hermitage.
Accommodatie: Centraal gelegen *** hotel.
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Openbaar vervoer.
Plaats: Zarskoje selo
Beschrijving: Buiten St. Petersburg zijn er enkele rijk versierde paleizen gevestigd met vaak mooie tuinen er om heen. Vandaag gaan wij naar één van deze paleizen – Zarskoje selo.
Accommodatie: Centraal gelegen *** hotel.
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Minibus naar Zarskoje Selo, verder openbaar vervoer.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving: (Optioneel, bij voldoende belangstelling) Na bijna een week inspiratie opdoen, gaan wij vandaag zelf aan de slag met het maken van een textielwerkje onder begeleiding van een bekende Russische art quiltster (ntb). De workshop zal de hele dag duren en er zal vertaald worden in het Nederlands. Bij geen belangstelling voor de workshop – vrije dag om de stad verder zelfstandig te verkennen. Wij zullen uiteraard tips hebben voor bijzondere en/of inspirerende bezienswaardigheden!
Creatieve activiteit: (Optioneel)Textielworkshop.
Accommodatie: Centraal gelegen *** hotel.
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Openbaar vervoer.
Plaats: St Petersburg
Beschrijving: Vandaag eindigt onze gezamenlijke reis. Na het ontbijt is er een transfer geregeld naar de luchthaven, voor wie er vandaag terugreist naar Nederland. (Verlenging is mogelijk.)
Maaltijden: Ontbijt.
Transport: Transfer naar de luchthaven met minibus (type afhankelijk van de grootte van de groep).
Boek deze reis

PRAKTISCHE ZAKEN

Reisdocumenten

 • Geldig (geldig zes maanden na de reis naar Rusland!) Nederlands paspoort, of van een ander EU land
 • Rusland visum
 • Polis reisverzekering

Geldzaken

In Rusland wordt betaald met de Russische Roebel. Er kan overal worden gepind in St. Petersburg. Roebels meenemen is niet nodig. Wij adviseren wel om voor de zekerheid een klein bedrag in Euro’s mee te nemen.

Maaltijden

Het dagelijkse ontbijt – meestal een uitgebreid buffet – is in de prijs inbegrepen. Lunch en diner zijn meestal voor eigen rekening, behalve het welkomstdiner en het diner na de kookworkshop. Mocht u allergisch zijn voor bepaalde producten, dan graag dit in het boekingsformulier expliciet aangeven. Wij gaan hier dan zoveel mogelijk rekening mee houden.

Gezondheid

Voor Rusland worden er meestal geen bijzondere vaccinaties gevraagd. Wij raden u wel aan om voor uw eigen situatie zelf contact op te nemen met een reiskliniek.

Klimaat

Oktober in St. Petersburg is kouder dan in Nederland. Een warme jas, sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe. De binnenruimtes zijn echter erg warm, daarom is het fijn als u meerdere lagen kleding aan heeft om zich aan de temperatuurverschillen te kunnen aanpassen.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door de initiatiefneemster van Boundless Inspiration – Baiba Vagule. Zij spreekt zowel Nederlands als Russisch.